Close koppelt wijkbewoners aan elkaar in corona-tijd

Rotterdam, 16 april 2020 - Welzijnsorganisatie Humanitas en start-up Close hebben een mobiele app ontwikkeld om wijkbewoners met elkaar in contact te brengen in Rotterdam-Zuid. Via het Close-platform kunnen inwoners uit Feijenoord aangeven of ze willen helpen met boodschappen doen, het bezorgen van medicijnen, huiswerkbegeleiding of andere kleine karweitjes. Vervolgens worden wijkbewoners met elkaar gematcht zodat niemand nog om hulp verlegen zit door de maatregelen tegen het coronavirus.  

Vragen om hulp

Het corona-virus raakt ons allemaal en zorgt ervoor dat we meer geïsoleerd zijn dan ooit. Dat zijn ouderen met een zwakke gezondheid, mensen die eenzaam zijn maar ook kinderen die extra huiswerkbegeleiding nodig hebben. Om deze groep mensen te helpen, ontwikkelden Humanitas en start-up Close een mobiele app waarin buurtgenoten snel een helpende hand kunnen bieden aan iemand bij hen in de wijk. Bijvoorbeeld voor boodschappen, een praatje maken (al dan niet online) met mensen of het bezorgen van maaltijden.

Anton van den Beukel, Stichting Humanitas gebied Feijenoord:

“We krijgen in deze tijd wekelijks gemiddeld 400 hulpvragen en het is een enorme logistieke puzzel om zoveel mensen tegelijk te helpen. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen best bereid zijn om om iets voor iemand uit de buurt te doen. Met de Close-app kunnen we makkelijk buurtgenoten aan elkaar koppelen en vraag en aanbod bij elkaar brengen. Via een paar vragen in de app weten wij wie wat wil doen en daarna is het zo geregeld.”
De Humanitas Hulp App, in samenwerking met Close.
Hoe werkt het?

Inwoners uit Rotterdam-Feijenoord kunnen zich via de Close-app aanmelden als vrijwilliger. Via een paar eenvoudige vragen in de app geven ze aan wat ze kunnen betekenen voor anderen in de wijk. Na registratie van deze gegevens worden buurtgenoten die willen helpen benaderd door een medewerker van Humanitas voor de verdere stappen. Vervolgens wordt de match gemaakt met een actuele hulpvraag: snel, veilig en altijd in de buurt.

Na registratie biedt de app ook ander gemak door middel van pushberichten. Denk aan het versturen van persoonlijke bedankjes, antwoorden op veelgestelde vragen maar wordt ook nuttige, actuele informatie over het Coronavirus met elkaar gedeeld.

Oprichter en CEO van Close Kiliaan Toorenaar:

“We zijn blij dat we met onze technologie op deze manier een steentje bij kunnen dragen in deze onzekere periode. Humanitas kan met ons platform nu binnen no-time geïnteresseerde buurtgenoten vinden en mobiliseren om een groep te helpen die het erg zwaar heeft. We helpen dan ook graag andere wijken in Nederland die met soortgelijke vraagstukken kampen.”

Scan the QR code to start the free Demo in the Close app. In case you don't have the app we will redirect you to the App store of your platform.
Want to know more first?
Get a free demo in the Close app. In case you don't have the app we will redirect you to the App store of your platform.
Start the Close demoCancel
Close Demo